جراحی بینی یکی از جراحیهای تهاجمی میباشد که لازم است نکاتی را پیش و پس از جراحی رعایت کنید تا به نتایج مطلوب دست پیدا کنید. یکی از موارد مهم پس از جراحی بینی مصرف و یا عدم مصرف برخی داروها میباشد که میتواند در بهبودی و یا طولانی شدن دوره نقاهت شما تاثیرگذار باشد. شناخت داروهای بعد از جراحی بینی برای افرادی که قصد دارند جراحی بینی انجام دهند بسیار ضروری است. در این مقاله به طور کامل به بررسی داروهای بعد از جراحی بینی و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می دهیم. با ما در ادامه همراه باشید…
بهترین زمان برای شروع مصرف داروها بعد از جراحی بینی
جراحی بینی معمولاً تحت بیهوشی عمومی یا در برخی موارد تحت بیحسی موضعی و آرام بخش انجام میشود. چند ساعت پس از جراحی و پس از اینکه از اتاق ریکاوری به بخش منتقل شدید میتوانید مصرف مایعات را شروع نمائید، همراه با مصرف مایعات می توانید داروهای تجویز شده را نیز شروع نمائید. افرادی که جراحی بینی انجام داده اند باید داروهایی که توسط جراح بینی تجویز شده است را به طور منظم مصرف نمایند.
داروهای مصرفی بعد از جراحی بینی
جراح برای کاهش مشکلاتی مانند درد، عفونت، تورم، آبریزش بینی و … بعد از جراحی بینی داروهایی را تجویز می نماید. این داروها باید به طور منظم و طبق دستور پزشک مصرف شوند. باید توجه داشته باشید که رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی مانند مصرف دارو می تواند به تسریع روند بهبودی شما کمک نماید.
آنتی بیوتیک ها
برخی از جراحان پیش از شروع جراحی به بیماران خود توصیه مینمایند که مصرف آنتی بیوتیکها را جهت پیشگیری از هرگونه عفونت پیش از جراحی شروع نمایند و تا چند روز پس از جراحی نیز ادامه دهند تا احتمال ابتلاء به عفونت به حداقل ممکن کاهش پیدا نماید. استفاده از آنتی بیوتیک ها بعد از جراحی بینی همچنان بین جراحان مختلف مورد بحث است و انجام تحقیقات کافی در زمینهی تائید این روش همچنان باید ادامه داشته باشد، زیرا استفاده نامناسب و بی رویه از آنتی بیوتیکها منجر به ایجاد مقاومت انتی بیوتیکی خواهد شد در عین حال هرگونه عفونتی پس از جراحی بینی میتواند منجر به تخریب بافت و تغییر شکل بینی شود و اثرات منفی در نتیجهی جراحی داشته باشد. جهت جلوگیری از هرگونه عفونت لازم است از دست زدن به بینی پس از جراحی خودداری نمائید و تمام آنتی بیوتیکهای تجویز شده را در زمان مقرر مصرف نمائید. برای مصرف انتی بیوتیکها به این نکات توجه نمائید:
- جهت اثربخشی آنتی بیوتیک ها لازم است آنها در ساعت مقرر مصرف نمائید.
- اگر مصرف یک قرص را فراموش کردید به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف نمائید.
- دورهی درمان را کامل نمائید و تمام انتی بیوتیک تجویز شده را مصرف نمائید.
- با توجه به اینکه داخل بینی باکتریهای فراوانی وجود دارد، لازم است تا از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک پرهیز شود زیرا میتواند به باکتریهای مفید داخل بینی و همچنین روده آسیب برساند. به طور معمول مصرف آنتی بیوتیک از ۱ ساعت پیش از جراحی تا ۲۴ ساعت پس از جراحی توصیه میشود. (دورهی زمانی مصرف آنتی بیوتیک و نوع آنتی بیوتیک مصرفی با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک تعیین میشود)
بیشتر بخوانید: بهترین جراح بینی استخوانی در تهران
داروهای مسکن
در جراحی بینی ماهیچهها اصلی مانند ماهیچههای قفسه سینه و شکم تحت برش قرار نمیگیرند بنابراین میزان درد پس از جراحی قابل تحمل میباشد. جراحی بینی در ساختارهای سطحی مانند استخوانهای بینی و غضروفها انجام میشود بنابراین کنترل درد پس از جراحی معمولاُ آسان میباشد.
مصرف مسکنهای خفیف مانند تیلنول یا کدئین تجویز مناسبی برای دردهای پس از جراحی بینی میباشد. در برخی موارد مصرف داروهای آرام بخش در کنار مصرف مسکنها میتواند به کنترل استرس پس از جراحی نیز کمک نماید. اگر میزان درد پس از جراحی بینی شدت یافت یا کنترل آن با داروهای تجویز شده میسر نبود لازم است تا با پزشک خود تماس بگیرید.
مصرف ویتامینها و داروهای گیاهی
برخی افراد گمان می کنند که مصرف داروهای گیاهی و ویتامین ها کاملاٌ بدون ضرر بوده و میتوانند بدون تجویز پزشک آنها را مصرف نمایند، اما لازم است بدانید که برخی از این داروها و گیاهان میتوانند عوارض جانبی ناخواستهای داشته باشند و یا مصرف بیش از حد آنها باعث آسیب به بدن شود. مصرف این داروها به خصوص پیش از جراحی و پس از جراحی باید با دقت بیشتری انجام شود و هرگونه داروی مصرفی را باید به اطلاع پزشک برسانید.
مصرف قرص ال دی بعد از عمل بینی
قرص ال دی که به عنوان قرص ضد بارداری در بین خانم ها استفاده می شود، باعث تغییرات هورمونی در بدن می گردد. به همین دلیل ممکن است عوارض این دارو در برخی خانم ها بروز پیدا کند و در برخی دیگر این عوارض مشاهده نشود. لازم دو ماه قبل و بعد از جراحی مصرف قرص ال دی قطع گردد. لازم است در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
بیشتر بخوانید: استحمام بعد از جراحی بینی
سایر داروهای مصرفی
اگر دچار بیماری مزمن مانند دیابت، فشار خون یا هرگونه مشکل دیگری هستید که باید به صورت روزانه دارو مصرف نمائید پیش از جراحی به پزشک خود اطلاع دهید و مصرف آنها را پس از جراحی طبق نظر جراح خود ادامه دهید. مراجعه به بهترین جراح بینی به شما کمک می کند تا در این زمینه بتوانید با او مشاوره نمایید و بهترین راهنمایی ها را دریافت کنید. برای مثال مصرف راکوتان بعد از جراحی بینی باید به حداقل سه ماه بعد عمل موکول شود.
داروهایی که پس از جراحی بینی نباید مصرف نمائید
داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین و وارفارین را پیش از جراحی باید قطع نمائید و حدود ۵ روز پس از جراحی میتوانید مصرف این داروها را با نظر پزشک خود شروع نمائید. مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین و ایبوپروفن را ۳ تا ۴ روز پس از جراحی میتوانید شروع نمائید. لازم به ذکر است که مصرف این گروه از داروها نیز پیش از جراحی باید قطع شوند.
کلام آخر
مواردی که در این مقاله ذکر شد یک فهرست کلی از برخی موارد دارویی میباشد و لازم است جهت کسب اطلاعات تکمیلی تمام سوالاتی که در مورد نحوه و زمان مصرف داروها پس از جراحی بینی دارید را از پزشک خود سوال نمائید، بدیهی است که با توجه به شرایط جسمانی شما و نحوهی جراحی ممکن است داروهای بیشتری برای شما تجویز شود یا اینکه مصرف برخی داروها برای شما ممنوع باشد.
منابع:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6439733/
https://www.chegarfps.com/facial-plastic-surgery-indianapolis/rhinoplasty/rhinoplasty-aftercare/
https://www.robertkotlermd.com/rhinoplasty-recovery-guide/nose-pain-after-rhinoplasty/
https://www.dbreath.com/patient-resources/tools-for-patients/vitamins-for-plastic-surgery/
۰ دیدگاه