Select Page
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر داریوش نادری / لیپوماتیک / عوارض جدی و هولناک لیپوماتیک! حقیقت یا دروغ؟

عوارض جدی و هولناک لیپوماتیک! حقیقت یا دروغ؟

چربی‌های اضافه بدن از جمله عوامل نارضایتی افراد از اندام‌هایشان هستند. از این رو در طی زمان با پیشرفت علم پزشکی و زیبایی، راه‌های جدید و کم تهاجمی‌تری برای پیکر تراشی پیدا شده است. لیپوماتیک Lipomatic  از جمله روش‌های مناسب و محبوبی است که در حال حاضر برای کاهش چربی‌های بدن در نواحی شکم، باسن، ران، چانه، گودی کمر و پشت و… از آن استفاده می‌کنند. اما در هر حال این نیز عملی جراحی و همراه با بیهوشی است که مطالعه عوارض لیپوماتیک را الزام می‌بخشد. بخشی از عوارض لیپوماتیک پیش از انجام عمل، مربوط به تصمیم صحیح و به موقع هستند و برخی دیگر با انجام مراقبت‌های لازم، قابلیت پیشگیری دارند. حقیقتی است که بخش عمده‌ای از عوارض لیپوماتیک به انتخاب هوشمندانه و مناسب پزشک و مرکز درمانی مربوط می‌شوند. دقت و مهارت پزشک در برداشتن چربی‌های اضافه، بدون آسیب به سایر بافت‌ها، رگ‌ها و اعصاب، حرف اول را می‌زند.

عوارض لیپوماتیک

به طور کلی پس از عمل جراحی لیپوماتیک، بروز تعدادی عوارض کوتاه مدت و طبیعی مثل التهاب و درد و عوارض بیهوشی مشکل جدی ایجاد نمی‌کند. اما یک ثانیه غفلت و یا عدم تخصص پزشک کافیست تا خطرات جدی چون آمبولی (لخته شدن خون و اختلال در فعالیت قلب، مغز، ریه و..)، هماتوم (تجمع خون در بافت‌ها خارج از رگ)، عفونت باکتریایی و التهاب، خونریزی داخلی و… سلامت شما را تهدید کنند. همچنین احتمال عوارض جانبی دیگری نیز وجود دارد. بخشی عوارض لیپوماتیک مربوط به نتایج عمل هستند. ممکن است پس از عمل، عدم تقارن در حذف چربی، برگشت بافت‌ چربی به نواحی نامناسب و…  برایتان اتفاق بیفتد و شما را از نرسیدن به نتایج دلخواه و مورد انتظار، افسرده کند. در هر صورت، عاقلانه است که در مورد تصمیمات مهم به خصوص برای ایجاد تغییرات در ظاهر و اندام‌هایتان، مطالعه و تحقیق کافی داشته باشید و زیبایی خود را به دست افراد تازه کار و بی‌تجربه نسپارید.

آیا عوارض هولناک و جدی لیپوماتیک حقیقت دارد؟

چنانچه برای انجام جراحی لیپوماتیک به بهترین جراح پلاستیک در تهران مراجعه کنید و مراقبت های بعد از جراحی لیپوماتیک را با دقت انجام دهید، هیچ خطری شما را تهدید نخواهد کرد و شما با خیال راحت می توانید جراحی خود را انجام دهید. اما در صورت مراجعه نزد افراد غیر پزشک یا پزشکانی که تخصص و تجربه لازم در زمینه جراحی های زیبایی بدن را ندارد, خطراتی ممکن است شما ایجاد شود که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

یکی از ابتدایی‌ترین و رایج‌ترین عوارض لیپوماتیک، در صورت بیهوشی بیمار، عوارض پس از بیهوشی است. به طور کلی دو راه برای بی حس کردن فرد در هنگام جراحی لیپوماتیک به کار می‌رود: ۱. بیهوشی ۲‌. بی حسی موضعی. در مورد بیهوشی که خصوصا برای جراحی‌ها در محدوده وسیعی از اندام‌ها انجام می‌شود، عوارض کوتاه و بلند مدت محتمل است. این عوارض می‌توانند موقت و گذرا چون سردرد، سرگیجه، ضعف، لرز کردن، خارش، کبودی، درد و…؛ یا بلند مدت و خطرناک چون اختلالات شناختی، فراموشی و هذیان گویی و… باشند.همچنین در مورد بیهوشی و بی حسی موضعی، حساسیت و پاسخ ایمنی شدید به مواد مورد استفاده پزشک نیز محتمل است. ورود کانولا و خروج چربی‌ها از بدن در طی عمل جراحی، گیرنده‌های درد را فعال کرده و باعث عوارض لیپوماتیک به شکل درد می‌شوند. این درد موضعی که معمولا با بی حسی همراه است، تا چند روز طبیعی می‌باشد. اگر درد بیش از حد بود می‌توان با مسکن‌های لازم آن را کنترل کرد اما برای بی حسی شدید باید چاره جدی‌تری بیندیشید! تحریک اعصاب و بی حسی در حین و بعد از عمل، قابل قبول و پاسخ عادی بدن است. اما اگر آسیب جدی باشد، ممکن است بی حسی در نواحی از بدن هیچگاه برطرف نشود!

این از عوارض لیپوماتیک برای سیستم عصبی و حرکتی؛ اما انجام لیپوماتیک نزد افرادی که تخصص و تجربه لازم را ندارند، چه بر سر اندام‌های داخلی می‌آورد؟ بی‌شک اولین و یکی از رایج‌ترین این عوارض احتمال عفونت در اثر ورود باکتری به بدن، در حین و بعد از عمل است. باکتری‌ها سرعت تکثیر بالایی دارند و به سرعت می‌توانند علایم التهاب و برانگیختگی سیستم دفاعی بدن را نمایان کنند. علائم التهابی چون تورم، تب و لرز، درد، قرمزی و… از نشانه‌های اصلی عفونت هستند. از سوی دیگر احتمال آسیب به دستگاه‌ها و بافت‌های داخل بدن نیز در عمل و عوارض لیپوماتیک وجود دارد. اگر مکش چربی‌ها به درستی انجام نشود، چربی‌های رها شده می‌توانند به شکل آمبولی وارد جریان خون، مغز، دستگاه تنفس و قلب شوند و مرگ را به دنبال داشته باشند. اگر کانول تا عمق بیشتری از سطح چربی‌ها وارد شود، موجب آسیب بافتی و جراحت و خونریزی داخلی می‌شود. رگ‌های محیطی و جراحات داخلی در حین عمل می‌توانند آمبولی (لخته خون) یا هماتوم (Hematoma تجمع خون خارج از رگ) را در پی داشته باشند که این نیز با ورود به قلب و عروق، مغز و ریه می‌تواند موجب نکروز یا در موارد شدیدتر عوارض لیپوماتیک، موجب مرگ شود.

تصورات غلط در مورد عوارض لیپوماتیک و پیشگیری از آن

هر چند که لیپوماتیک عمل جراحی است و می‌تواند با عوارضی جدی همراه باشد. اما در مورد عوارض لیپوماتیک تصورات غلطی نیز وجود دارد که در واقع صحت ندارند و فقط باعث تردید و ترس داوطلبان انجام این عمل می‌شوند. ممکن است در میان عوارض لیپوماتیک با افتادگی پوست مواجه شوید که این عارضه صحت ندارد و عوارض لیپوماتیک این مورد را در بر نمی‌گیرد. چراکه Lipomatic  خود شیوه‌ای برای لیفت و صاف شدن پوست نیز هست و هیچگاه باعث کشش و افتادگی پوست نمی‌شود. از سوی دیگر برخی پزشکان برای تضمین دروغین کار خود و جلب نظر شما ممکن است، در عوارض لیپوماتیک، هشدار برگشت چربی را به شما گوشزد نکنند که این نیز یک تصور غلط در مورد عوارض لیپوماتیک است. برای مثال لیپوماتیک شکم و پهلو روش لاغر شدن و کاهش وزن نیست و چربی‌ها و منابع لیپید در هر زمان از طریق تغذیه وارد بدن می‌شوند، امکان برگشت چربی وجود دارد.

تصور غلط دیگر آسیب به ایمنی بدن در اثر عمل و عوارض لیپوماتیک است که در این باره باید اطمینان داشته باشید دستگاه‌های لیپوماتیک اثر کوتاه بردی بر سلول‌های چربی دارند و به بخش‌های دیگر هیچگونه آسیبی نمی‌توانند برسانند. اما چطور می‌توان از عوارض لیپوماتیک جلوگیری کرد؟ بی تردید یکی از تاثیرگذارترین اقدامات در این باره، انتخاب هوشمندانه و دقیق پزشک متخصص است. اغلب عوارض جدی و هولناک عمل lipomatic چون آمبولی چربی، عدم تقارن، افتادگی پوست، خونریزی داخلی و آسیب بافتی، نکروز، اختلالات قلبی و تنفسی و… پس از عمل در نتیجه عدم مهارت و دقت پزشک اتفاق می‌افتند. بنابراین انتخاب بهترین جراح لیپوماتیک از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

سخن پایانی

تا به اینجای مطالب، به طور جامع و به زبان ساده در مورد عوارض لیپوماتیک دانستیم. توجه داشته باشید که بهترین راه‌های پیشگیری از این عوارض، مشورت صحیح و تحقیقات کافی برای انجام یا عدم انجام عمل، انتخاب مرکز معتبر و پزشک متخصص، و توجه به نکات قبل، حین و بعد از عمل هستند. با بکارگیری این روش‌ها می‌توانید عمل موفقیت آمیز و رضایت‌بخشی انجام دهید و بدون عوارض جدی، به اندام دلخواهتان دست یابید.

دکتر داریوش نادری

دکتر داریوش نادری

دکتر داریوش نادری متولد ۱۳۴۴ بعد از اتمام دوران تحصیل در مقاطع راهنمایی و دبیرستان (دبیرستان البرز) در سال ۱۳۶۲ وارد دانشکده پزشکی شیراز و در سال ۱۳۶۹ از این دانشگاه به عنوان پزشک عمومی فارغ التحصیل گردیده است . در سال ۱۳۷۱ رزیدنتی جراحی عمومی را در دانشگاه تهران شروع و در سال 1375 به عنوان جراح عمومی فارغ التحصیل شده است و در سال ۱۳۸۰ دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی را در بیمارستان امام خمینی تهران آغاز و در سال ۱۳۸۳ با کسب رتبه اول در امتحان فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی فعالیت خود را آغاز نموده است.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
لیپوساکشن چیست + هزینه

لیپوساکشن چیست + هزینه

لیپوساکشن چیست؟ هزینه انواع روش‌های لیپوساکشن در ایران - سال 1403؛ یکی از عمل‌های زیبایی در بین آقایان و بانوان، لیپوساکشن است. چربی کشی به عنوان یکی از سریع‌ترین روش‌های لاغری موضعی است که این روزا خواهان زیادی در بین افراد پیدا کرده است البته لازم به ذکر است که...

تفاوت لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی؛ کدام برای من بهتر است؟

تفاوت لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی؛ کدام برای من بهتر است؟

آیا برای شما سوال است تفاوت لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی در چیست؟ انتخاب بین لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی بستگی به نیازهای خاص هر فرد و اهداف او از جراحی دارد. لیپوماتیک برای حذف چربی‌های موضعی در در مناطق خاص بدن مناسب است، در حالی که ابدومینوپلاستی برای افرادی که به...

وزن مناسب برای لیپوماتیک چند کیلو است؟

وزن مناسب برای لیپوماتیک چند کیلو است؟

وزن مناسب برای لیپوماتیک چقدر است؟ لیپوماتیک یکی از سریع ترین روش های لاغری و موثر برای کاهش چربی های موضعی و بهبود تناسب اندام است. در هر صورت برای دستیابی به بهترین نتیجه و کاهش خطرات عمل جراحی، داشتن وزن مناسب قبل از انجام این روش بسیار مهم است. وزن مناسب برای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *