اغلب افرادی که بینی از نوع استخوانی دارند، به دلایل مختلف مثل راضی نبودن از فرم بینی،کجی بینی و یا مسائل دیگر تصمیم به جراحی زیبایی بینی استخونی می گیرند. همانطور که می دانید اغلب ایرانی ها دارای بینی های بزرگ و استخوانی هستند. به همین دلیل نیز می توان گفت که جراحی زیبایی بینی استخوانی یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی به شمار می رود.
ما در این مقاله قصد داریم در خصوص بینی استخوانی و جراحی زیبایی بینی استخوانی اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
اگر دارای بینی استخوانی هستید و تصمیم به انجام جراحی زیبایی بینی استخوانی دارید خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می کنم.
مشخصات بینی استخوانی
در ابتدای این مبحث به بررسی ویژگی های بینی استخوانی خواهیم پرداخت، در واقع می توان فرم بینی ها را به دو گروه کلی گوشتی و استخوانی تقسیم بندی نمود، البته برخی از بینی ها نیز ممکن به صورت ترکیبی باشد، مثلا بالای بینی استخوانی و نوک بینی گوشتی باشد، در تعریف بینی استخوانی باید توجه داشته باشید که این نوع بینی ها دارای پوست نازک تری نسبت به بینی های گوشتی هستند و علاوه بر آن بافت عضروفی و استخوانی محکمی دارند. جراحی بینی استخوانی نسبت به جراحی بینی گوشتی راحت تر می باشد.
در واقع نوع بینی از نظر نوع ضخامت پوست و مقدار استحکام استخوان ها و غضروف های بینی تشخیص داده می شود. می توان گفت که بینی هرچقدر دارای پوست نازک تر و انعطاف پذیر تری باشد در واقع استخوانی تر است، که این مسئله کمک شایانی به روند جراحی بینی می کند. بینی های استخوانی هچنین دارای قوز هستند و اغلب به آنها بینی های عقابی به دلیل قوز زیاد نیز می گویند.
بینی های استخوانی دارای استخوانی باریک است و اگر بخواهیم از نظر بافت غضروفی بگوییم دارای بافت غضروفی بسیار مستحکمی است. همچنین نیز در بینی های استخوانی بر خلاف بینی های گوشتی بافت چربی بسیار نازک تر و کمتر است و اغلب پره های بینی کوچک تر و باریک تر هستند. اما لازم است بدانید که همانطور که پوست نازک بینی استخوانی در جراحی می تواند بسیار کمک کننده باشد گاهی نیز ممکن است در اثر نازک بودن بیش از حد بینی، جراح را با مشکلاتی مواجه کند و جراح مجبور به پیوند پوست شود. به طور کلی می توان گفت که هرچقدر مشکلات بینی مربوط به بافت اسکلتی و غضروفی بینی باشد بینی استخوانی تر است.
از جمله مشکلات شایع این نوع بینی ها برآمدگی استخوان بینی است که تحت عنوان قوز بینی نیز نامیده می شود، بهترین جراح بینی استخوانی در تهران می بایست با توجه به آناتومی بینی ایرادات و مشکلات ظاهری بینی را طبق خواسته افراد اصلاح نماید به طوری باعث ایجاد عوارض تنفسی نگردد، لازم است یادآور شویم نوع ساختار این نوع بینی ها به شکلی است که تغییرات بعد از جراحی را زودتر و مشخص تر از سایر انواع بینی مشاهده خواهید کرد و از این رو رضایتمندی افراد نیز بیشتر است.
جراحی زیبایی بینی استخوانی چگونه انجام می شود؟
به طور کلی، جراحی بینی صرفا می تواند به منظور رفع ایرادات و ناهنجاری های و مشکلات بینی نظیر قوز،کجی بینی،پولیپ،انحراف بینی و شکستگی های متعدد انجام می شود.جراحی زیبایی بینی استخوانی اغلب به روش باز و بسته قابل انجام است که در هرکدام از این روش های جراحی زیبایی به رفع ایرادات و زیبایی بینی انجام می شود. اما لازم است بدانید که اغلب روش باز دارای نتیجه مطلوب تری نسبت به جراحی با روش بسته است.
زیرا که در جراحی با روش باز در اصطلاح جراح با دست باز تر و دقیق تر جراحی را انجام می دهد زیرا که با ایجاد برش در بین دو سوراخ بینی و بالا بردن پوست بینی پزشک محدوده دید بیشتری دارد. اما جراحی با روش بسته این گونه نیست و به دلیل محدود بودن دید پزشک و دسترسی کم، جراح نمی تواند تغییرات بسیاری را بر روی بینی اعمال کند.
نکته حائز اهمیت در جراحی زیبایی بینی استخوانی انتخاب جراحی با تجربه است زیرا که در صورت تجربه ناکافی ممکن است جراحی نتیاج وعوارضی نا مطلوب مانند اختلال تنفسی به همراه داشته باشد. هم چنین نیز اغلب بینی های استخوانی دارای قوز پل بینی هستند که در طی جراحی به طور کلی به رفع این مشکل پرداخته می شود. زیرا که قوز بینی به طور کلی بسیار نا متناسب است و اغلب برآمدگی دارد که این مسئله موجب عدم زیبایی بینی می شود. این جراحی نسبت به جراحی بینی گوشتی آسان تر انجام می شود.
نمونه ای از عمل بینی مردانه که توسط دکتر داریوش نادری انجام شده است، لازم به ذکر است اجازه شخص تصاویر درج شده است.
مزایای انجام جراحی زیبایی بینی استخونی
جراحی بینی استخوانی می تواند اغلب مزایای و فوایدی بسیاری داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
- رفع انحراف بینی
- رفع قوز پل بینی
- رفع پولیپ و گرفتگی بینی
- بر طرف کردن مشکلات بینی
- کوچک کردن بینی
- تورم کمتر پس از جراحی بینی استخوانی
- تزریق استروئید به بینی پس از جراحی نیاز نیست
- نتایج مطلوب
- افزایش اعتماد به نفس
- دوره بهبودی سریع تر
آمادگی قبل از انجام رینوپلاستی استخوانی
- ۸-۱۲ ساعت قبل از ورود به اتاق عمل چیزی میل نکنید و به صورت ناشتا تحت جراحی قرار بگیرید.
- شب قبل از عمل حتما استحمام کنید و هرگونه آلودگی را از روی پوست صورت و بدن تان بزدایید و هم چنین علاوه بر آن به آرامش بیشتر شما کمک می کند.
- از یک هفته قبل به فراوان آب بنوشید و از غذا های مایعاتی مانند سوپ و … تغذیه کنید.
- می توانید فردی تحت عنوان همراه برای کمک و حمایت های عاطفی و فیزیکی قبل و بعد از عمل، در کنارتان داشته باشید.
- دارو های حساس التهاب زا به هیچ عنوان مصرف نکنید.
- چنانچه از نسخه ی خاصی پیروی می کنید حتما جراح تان را در جریان بگذارید.
- از بهترین جراح بینی برای انجام این عمل مهم و حساس کمک بگیرید چرا که در غیر این صورت با انتخابی نا مناسب ممکن است دچار خسارات و عواضر جبران ناپذیری فراوانی شوید.
- اگر عادت دارید سیگار بکشید یا مواد مخدر و مشروبات الکلی مصرف کنید حتما از ۴ هقته قبل از عمل ترک کنید.
- در هنگام اقدام به جراحی بینی حتما پرونده پزشکی و آزمایشات مورد نیاز را به همراه داشته باشید تا جراح با دقت و حوصله عمل را به خوبی به پایان برساند.
نتایج حاصل از عمل کوچک سازی بینی استخوانی
همانطور که می دانید امروزه با پیشرفت علم پزشکی جراحی زیبایی بینی در حال حاضر با استفاده از شیوه ها و تکنیک های جدید صورت می گیرد که در نتیجه استفاده از تکنیک ها و روش های جدید جراحی، نتایج جراحی زیبایی بینی استخوانی مطلوب تر از گذشته است و اغلب افراد پس از جراحی به نتیجه دلخواه خود می رسند.
یکی از مسائل دیگری که در خصوص جراحی بینی استخوانی باعث به وجود آمدن نتیجه مطلوب می شود نوع بینی استخوانی است زیرا که در جراحی بینی استخوانی همانطور که گفته شد به دلیل وجود پوست نارک تر و استحکام بیشتر بافت غضروفی در اصطلاح دست پزشک برای جراحی باز تر است و در نتیجه شاهد نتایجی مطلوب پس از جراحی هستیم.
آیا جراحی بینی استخوانی قابل بازگشت است؟
اغلب یکی از مسائلی که افرادی که تصمیم به انجام جراحی بینی دارند را بسیار نگران می کند بازگشت پذیری بینی پس از جراحی است.
اما همانطور که گفته شد امروزه در جراحی زیبایی بینی از روش ها و تکنیک های جدید و نوین استفاده می شود. و اغلب بازگشت پذیری بینی، در گذشته در بینی های گوشتی بیشتر مشاهده می شد.
اما بازگشت پذیری بینی استخوانی پس از جراحی زیبایی یک امر بسیار نادر است و تنها در صورت شکستگی و ضربه شدید به بافت غضروفی بینی شاهد بازگشت پذیری بینی هستیم.
مراقبت های لازم پس جراحی زیبایی بینی استخوانی
مراقبت های بعد از جراحی بینی توصیه شده توسط پزشک پس از جراحی بسیار مهم و حیاتی است و در صورت عدم رعایت آن ها ممکن است که دوره بهبودی شما بسیار طول بکشد و هم چنین نیز در صورت عدم رعایت مراقبت های لازم ممکن است که نتیجه ای مطلوب از جراحی خود نگیرید.
- پس از جراحی زیبایی بینی استخوانی به هیچ وجه سر خود را پایین نگیرید.
- هنگام خواب تعدادی بالشت زیر سر خود قرار دهید تا سرتان بالاتر قرار بگیرد.
- برای کاهش ورم صورت بعد از جراحی بینی و کبودی های ناشی از عمل، از کمپرس یخ استفاده کنید.
- تا زمانی که گچ روی بینی شماست از حمام رفتن خودداری کنید زیرا که خیس شدن گچ بینی منجر به باز شدن گچ بینی می شود.
- اگر احساس درد دارید با توصیه پزشک از مسکن استفاده کنید.
- از مصرف الکل و سیگار به شدت پرهیز کنید.
- از نفس کشیدن با بینی خودداری کنید.
- از فین کردن تا ۲ هفته پس از جراحی بینی اجتناب کنید.
- بعد از عمل بینی آب فراوان بنوشید.
دوران نقاهت عمل بینی استخوانی
در نظر داشته باشید دوران نقاهت یکی از مهم ترین مراحل انجام یک جراحی است بدین ترتیب با یک – دو هفته استراحت کردن به همراه رعایت نکات مراقبتی و توصیه های پزشکی می توانید این برهه را به خوبی پشت سر بگذارید. بهترین جراح پلاستیک بینی بر این باور است که دوره نقاهت تاثیر بسیاری بر روی میزان اثر بخشی و رضایت مندی از جراحی بر جای می گذارد و حتی عامل اصلی موفقیت در جراحی نیز بر شمرد.
معمولا پس از اتمام بیهوشی، می توانید در همان روز عمل به خانه بروید. در این هنگام بینی شما متورم، دردناک و مملو از پنبه خواهد بود تا خونریزی را کنترل کند. پانسمان را می توان یک یا دو روز پس از جراحی خارج کرد. همچنین پزشک در صورت لزوم داروی ضد درد را برای شما تجویز می کند.
هزینه عمل بینی استخوانی چقدر است؟
لازم است بدانید در طی جراحی زیبایی بینی به دلیل اینکه به رفع ایرادات و مشکلات بسیاری مانند رفع انحراف تیغه بینی نیز پرداخته می شود هزینه جراحی متفاوت تر است. اما به طور کلی هزینه جراحی بسته به نوع بینی مراجعه کننده، میزان مشکلات، هزینه بیهوشی و دستمزد جراح به صورت متغییر است و بر این اساس محاسبه می شود. با مراجعه به بهترین جراح بینی استخوانی می توانید از هزینه جراحی مطلع شوید.
خطرات احتمالی رینوپلاستی بینی استخوانی
در ابتدا بهتر است بدانید هر نوع عمل جراحی عوارض جانبی و خسارات مختص به خود را دارد و به همین ترتیب جراحی بینی استخوانی هم از این قاعده مستثنی نیست و ممکن است عارضه های بعد از عمل متحمل شوید البته که چنانچه نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل را به خوبی رعایت کرده باشید هر گز چنین مواردی را تجربه نخواهید کرد.
در ادامه به برخی از خطراتی که ممکن است ایجاد شود اشاره خواهیم کرد:
- واکنش آلرژیکی به دارو های بیهوشی
- باقی ماندن جای زخم و بخیه
- تغییر شکل بینی
- کاهش محسوس حس بویایی
- اختلال در تنفس
- تغییر در پوست روی بینی
- خونریزی
- عفونت
- التهاب
- تورم
- قرمزی
- کبودی
لازم به ذکر است برای فراگیری راهکار های کاهش عوارض جراحی بینی می توانید از بهترین جراح بینی کمک بگیرید.
در انتها
باید گفت هر چه میزان استحکام غضروف بینی تان بیشتر باشد در جالی که بینی از نوع استخوانی دارید جراح با تخصص و تجربه ای دارد می تواند بیشترین تغییرات مد نظر تان را بر روی بینی تان ایجاد کند این گونه پس از گذشت مدت زمانی، به نتیجه ی مطلوب خود می رسید.
اقای دکتر، تو جراحی بینی چقدر از استخوان های بینی مون از بین میره؟ یعنی استخونای بینی مون شکسته میشه؟ خیلی نگرانم و استرس دارن بزای عمل بینی م
در جراحی رینوپلاستی در افرادی که قوز بینی دارند یا قسمت استخوانی بینی پهن تر از حد نرمال است میباید قسمتی از استخوان بینی جهت ایجاد شکل مناسبتر بهتر است شکسته یا برداشته شود که این کار اگر توسط جراح کار ازموده انجام شود مشکلی در اینده برای استخوانهای بینی ایجاد نمیکند